Verksamhet

 Takkten AB är en daglig verksamhet för dig inom LSS, personkrets 1 och 2. Vi finns i stora moderna och anpassade lokaler, tillsammans med 20 andra företag, på Fredsgatan 25 i Värnamo. Vår inriktning är multimodal kommunikation och hälsa. Vårt mål är att erbjuda dig en utvecklande och stimulerande verksamhet. Vi samarbetar med flera olika aktörer för varierande arbetsuppgifter. Vi samarbetar idag med Erikshjälpen där vi sköter Café verksamhet och sortering. Vi samarbetar även med Fredsgatan 25 AB, Necesse of Sweden , Pack och Montage samt Varnamo of Sweden där vi utför sortering, packarbete och enklare montering

Fysisk hälsa inkluderar promenader och cykelturer i arbetet. Vi erbjuder personalgymnastik och Qigong för Erikshjälpen och Värnamo kommuns äldreomsorg och mötesplatser där våra deltagare är instruktörer. Vi erbjuder friskvård för våra deltagare i form av träning på plats samt på gym. Vi arbetar med psykisk och social hälsa både i teori och praktik genom lektioner, taktil massage och avslappning.

Takkten arbetar aktivt med sociala medier. Vi producerar egen musik och musikvideo som publiceras på Youtube, Spotify, Facebook, och Instagram. Vi samarbetar ofta med andra kommuner. Vi har en egen podcast, där våra deltagare tillsammans spelar in avsnitt inom olika områden.

En viktig del i vår verksamhet är ADL träning. Vi lagar mat, bakar och handlar tillsammans med våra deltagare. Detta innebär att du dagligen får vällagad och nyttig lunch som du varit med och planerat och tillagat. Här får du också duka, diska och lära dig om kost och hygien. Vi utför tvätt och städning varje vecka.

All personal har utbildning i TAKK, tecken som kompletterande och alternativ kommunikation. Våra deltagare får utbildning i TAKK och vi tränar dagligen på tecken som stöd. Vi använder oss av bildstöd och digitala hjälpmedel vid kommunikation. Vi utgår från dig och dina behov samt målen i din genomförandeplan

Våra öppettider är 08 00-16 00 måndag- fredag, tisdagar till kl 18 00. Målet är att erbjuda mer flexibla öppettider för att möta din behov.

 Hemsida: takktenab.se. Facebook: Takkten AB. Instagram: Takkten AB. Spotify: Takkten med vänner. Youtube: Takkten AB

Kontakt: Info@takktenab.se

Verksamhetstelefon: 076-307 63 78

Verksamhetschef: Anneli Åhlander anneli.ahlander@takktenab.se 073-098 55 55